Csip-csip csóka
2016. február 11. /

Csip-csip csóka címmel mutatta be január elején a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház csecsemőszínházi sorozatának új darabját, Török Ágnes báb- díszlet- és jelmeztervező és Szívós Károly rendező munkáját. A színház korábbi, műfajteremtő csecsemőszínházi sorozatának új

produkciója a 0-3 éves korosztálynak szóló „érzéknyitogató” játék. Az előadásban a múlt elevenedik meg – mai szemmel nézve. A ha­gyo­má­nyos népi tárgyak – mint a vesszőkosár, a teknő és a színes sámlik – az előadás során új tartalmat nyernek, ahogy a darabban elhangzó régi mondókák, népdalok és gyerekjátékok is túllépnek eredeti funk­ció­ju­kon, és a négy szereplő játékát színesítik. Egyszerű vászonanyagból születik meg a főszereplő figura is, aki az előadás során végigjárja a megismerés útját: találkozik az alapelemekkel, a tűzzel, a vízzel, a földdel és a levegővel.
„Az egyszerű tárgyak segítségével új tereket hozunk létre, amelyek elemelik, megmozgatják a gyermeki fantáziát – mondja Szívós Károly. – A csecsemőknél nagyon fontos az érintés, a tapintás, valamint az emberi arc megismerése, ami szintén hangsúlyos szerepet kap az előadásban.” Játsszák: Alexics Rita, Fehér Dániel, Molnár Zsófia Boróka, Nizsai Dániel.

Kolibri Fészek
02. 14., 9.30 és 11h