Arzén és levendula – József Attila Színház
2016. február 18. /

Joseph Kesselring méltán világhírű krimikomédiája nem szorul bemutatásra. Eddigi sikerei bizonyítják, hogy a hazai közönség is vevő e mesterien megírt s az elmúlt fél évszázad alatt immár kultusszá vált bűnügyi vígjátékra.

A valószerűtlen fordulatokban bővelkedő, már-már hihetetlen, ám annál ellenállhatatlanabb humorú történet a messzi Brooklynban játszódik, a második világháború idején. Miközben az egész világ lángokban áll, Brooklyn és a Brewster nővérek levendulaillatú háza maga a béke szigete. A köztiszteletnek örvendő, tündéri természetű öreglányok, miközben fáradhatatlanul jótékonykodnak, egy titkos szenvedély rabjai: szerető család és meleg otthon nélkül élő idős férfiak utolsó óráit édesítik meg, nem igazán hétköznapi módon.
Velük lakik unokaöccsük, Teddy, aki pincéjükben saját kezűleg ássa ki a Panama-csatornát, és abban a tévhitben él, hogy ő az Egyesült Államok elnöke, Theodore Roosevelt. Másik unokaöccsük, Mortimer, színikritikus. És hogy teljes legyen a család, van még egy harmadik unokaöcs is, Jonathan, aki átoperált arccal bujkál a rendőrség elől, és épp a legrosszabb pillanatban érkezik meg dr. Einsteinnel és egy gyanúsan nehéz csomaggal. Később betoppan egy rendőrfelügyelő, aki civilben titkos drámaíró. A váratlan események zuhatagában egy rejtélyes hulla kerül elő a ládából, ami felborzolja a kedélyeket, és lassan mindenki elveszti a fejét…
A rendező Böhm György, a nővérek szerepében Molnár Zsuzsa és Fehér Anna lép színpadra.

József Attila Színház
Bemutató: 02. 20., 19h