Hallgass, olvasó!
2016. március 05. /

Kortárs magyar irodalmat népszerűsítő mobilalkalmazás készült Budapest Főváros Ön­kor­mány­za­ta, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál együttműködésében. A telefonos hangoskönyv-applikáción ismert,mai írók - Dragomán György, Grecsó Krisztián, Tóth

Krisztina, Bereményi Géza vagy Lackfi János – egy-egy művét olvassák fel népszerű színészek, mint Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor vagy Mácsai Pál. Az ingyenesen letölthető – „Hallgass, olvasó!” szlogennel hirdetett – Margó.fm elnevezésű telefonos alkalmazást a Deák téri Földalatti Vasút Múzeumban mutatták be nemrégiben, a helyszínválasztással is szim­bo­li­zál­va a múlt és jelen kap­cso­la­tát, egyúttal felhívva a figyelmet az utazás közbeni kul­tú­ra­fo­gyasz­tás fontosságára.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán területért felelős fő­pol­gár­mes­ter-helyettes az eseményen úgy fogalmazott: a tudás, az információ jelentősége egyre növekszik, így fontos felhívni a figyelmet a kortárs magyar irodalom remekein keresztül is a digitális irodalom fontosságára. Ezért támogatta a mobilalkalmazást a Főváros, hogy a kultúrát nép­sze­rű­sí­tő kampányát digitális területre is kiterjessze, és a komoly irodalom minden korosztály számára elérhetővé váljon – emelte ki.
A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól, szeretnénk a közlekedők számára ezt bizonyítani – állítják a Budapestet immár ötödik éve, nyaranta irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. A Margó egyre népszerűbb: tavaly a nyári programsorozat mellett egy „őszi különkiadást" is rendeztek, nagy érdeklődés mellett. A szervezők úgy gondolják, kiemelten fontos, hogy a fesztiválon kívül, az év többi napján is könnyen elérhetőek legyenek a hazai kortárs írók művei.
A Margó.fm ingyenes alkalmazás iOS és Android rendszerű készülékeken egyaránt elérhető, és idén is frissül.

[kep3]

A hangoskönyv tartalma:
1. Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz (részlet) – Kern András
2. Tóth Krisztina: A boka története – Friedenthal Zoltán
3. Bereményi Géza: Jézus újságot olvas – Máté Gábor
4. Kemény Lili: Psyché télikabátban, Téli eső fölszáradása a Városligetben, Kettőnk közül, Titkosírás, Magasfeszültség – Tenki Réka
5. Lackfi János: Gavallér Princip karácsonya – Csuja Imre
6. Dragomán György: Cukor – Mácsai Pál
7. Nagy Gabriella: Ádvent, Szeretlek – Básti Juli
8. Sirokai Mátyás: A beat tanúinak könyve – Kautzky Armand