Kardhalbontás, kenyérsütés, húsiskola a Gourmet Fesztiválon
2016. május 09. /

Az idei Gourmet Fesztivál, vagyis a legínyencebb gasztro-hosszúhétvége május 12–15. között tölti meg ismét a Millenáris Parkot.

A több mint 100 kiállító révén – beleértve a legtöbb fővárosi és vidéki top éttermet – a Gourmet példátlan lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók megismerjék és megtapasztalhassák a magyar gasztronómia legjavát pár nap alatt, egyetlen helyszínen. Az evés-ivás mellett számos izgalmas program is ígérkezik: lesz például tengeri óriás tányérra szabva, vagyis kardhalbontás a Vörös Homár Belvárosi Piac és Gasztrobár jóvoltából, marhaságok tetőtől talpig Gál József hentessel és Tobai Róbert séffel, kenyérsütés, trüffelkészítés, sőt, még főzelékkészítés is, persze kicsit másképp, mint ahogy otthon megszoktuk. A kitelepülők idén – a Bocuse d’Or verseny tiszteletére – hal- és vadétellel mindenképp készülnek, de a piaci konyháktól a Michelin-csillagos csúcséttermekig a gasztronómia teljes spektrumából szemezgethetnek az érdeklődők.