Rendhagyó útikalauzok gyerekeknek
2016. május 12. /

A HVG Könyvek Junior szekciója magyarul is útjára indította a Lonely Planet gyerekeknek szóló útikönyvsorozatát – elsőként 3 népszerű nagyvárossal a tarsolyában: Barcelonát, Párizst és Londont mutatja be amolyan gyerekszemszűrőn keresztül.
A spanyol tengerparti városról szóló útikalauzból például megtudhatjuk, miért nevezik Barcelonát a „nagyfejűek” városának, ki tervezte a csontok házát, hol találkozhatunk a paella-emberrel és az aranyszínű angyallal, valamint hogy melyik világhírű festőművész törzshelye volt a Kávéház a Négy Macskához. A párizsi bédekker többek között arról mesél, melyik a legfurcsább francia étel, melyik az a híres épület, amelyiknek a belseje van kívül, hová dugtak el a párizsiak hatmillió csontvázat, és hogy hol van a világ legbüdösebb túraútvonala.
A rendhagyó útikönyvsorozat izgalmas nagyvárosokba, furcsa múzeumok, titokzatos helyek, menő épületek és sok-sok történelmi érdekesség közé vezet – csupa olyan helyre, ami a felnőtteknek szóló útikönyvekből kimaradt. Londonban például, a kiadvány segítségével, megkereshetünk egy hidat, melyet eladtak az amerikaiaknak, meglátogathatjuk a metróban lakó állatokat, és kideríthetjük, mi történik, ha tizenhármat üt a Big Ben.

[kep3]

HVG Könyvek Junior
96 oldal / 2800 Ft / könyv