A Hős Miklós
2016. július 17. /

A MárkusZínház előadása Toldi Miklós történetét dolgozza fel sok muzsikával és játékkal. Az előadásban a humor dominál, a sztori több szinten zajlik.

Megszületni és hősnek lenni nem egyszerű e földi közegben. Még az istenek szférájában is ezer botlás, veszély, szeszély, hát még az emberi lélek számára mennyi kihívás, lehetőség, győzelem vagy veszteség.
A két játszó – Vajda Zsuzsanna és Pilári Gábor – első körben angyal, akik valahol a tejúton túl a hős lelkének összetételével bajlódnak: legyen-e kedvesség, vagy csak bátorság, nem lehetne-e, hogy egy kis erőszakot kiveszünk a szerelem javára? A keretjáték az égből mutatja meg a születésben lévő Toldi életének főbb állomásait, mindvégig megtartva a két bohókás angyal-mozgató a marionett-műfajt vagy a kivitelezést érintő reflexióit. Beszólnak a szereplőiknek, kritizálják vagy helyeslik a lépéseiket, csóválják a fejüket, hogy az egyébként sem túl szószátyár Miklósunk egy csónakba keveredve élete párjával két szónál többet nehezen tud kimakogni.

Városmajori Szabadtéri Színpad
07. 24., 10.30h