Borok a Szigeten
2016. augusztus 15. /

Jó borok lesznek a Szigeten és a többi nagy fesztiválon – ezt ígérte az idei beszállító, a Borháló. A társaság külön sajtókóstolón mutatta be fesztiválborait. A két alapbor, a Kamocsay Ákos által készített Irsai Olivér és Merlot Rosé a VOLT-ton már vizsgázott: tízezer liter fogyott belőlük, a tavalyi mennyiség másfélszerese.

„Legyen karakteres, üde és kellően savas, legyen illatos, de nem tolakodó. És legyen belőle több tízezer liter, tartsák mindig frissen és hidegen, és bármikor le lehessen tölteni belőle akár ezer litert is” – hang­zot­tak el a fő ismérvek. A Borháló öt nagy idei fesztivál, a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál borbeszállítója.
 A fröccsborok kiválasztásánál hosszas keresés után esett a választás Kamocsay Ákos Irsai Olivérjére és Merlot Roséjára. Villánytól Egerig minden bort megkóstoltak, ami megfelel a logisztikai paramétereknek. Azért, hogy a bor mindig friss legyen, akár naponta többször is szállítanak a fesztiválokra. A bort a normál pincehőmérsékletnél jóval hidegebben kell tárolni és szállítani, mert a vendéglátósok nem mindig tudják megoldani a hűtést.
A borfajták és a konkrét tételek kiválasztásnál az volt a fő szempont, hogy nőknek és férfiaknak, időseknek és fiataloknak egyaránt szerethető fröccsöt adjanak, hiszen a fesztiválokon ebben a formában fogy el a bor zöme, viszont az adottságok miatt kicsi a szortiment.