A miniszter felesége
2016. december 23. /

A férjből miniszter lett. Érdekes ez? Érdekesebb, hogy mi lesz a miniszter feleségéből. A férje farvizén evező vérbő asszonyság ő (Udvaros Dorottya), akinek frissen kinevezett ura, vagy inkább annak csábító hatalommal bíró rangja fenekestől felfordítja mindenki életét. Mi történik, amikor

egy egyszerű, de szerethető asszony és a családja, rokonsága olyan társadalmi rangra kerül, amelyről addig nem is álmodhatott?
Hogyan és miként alakul át az addig „jól működő” család, amikor a férjről is kiderül egy s más? Nyelvleckéket is kéne venni, egy-két arany­fog is elkélne a szép miniszternéi mosolyhoz, no meg szeretőt is illene tartani, hisz az előző miniszterfeleség példája társadalmi szem­pont­ból csábító. Súrlódó érdekek és meleg rokoni összeölelkezések érzelmi sokszínűségét adja megannyi helyzet a darabban, melynek minden mozzanata mélységesen emberi. S talán pont ez a tükör az, melybe belenézvén időtlen játszmákban látjuk vissza ön­ma­gun­kat… Branislav Nusic szatirikus vígjátékát Verebes Ernő fordításában és átdolgozásában Árkosi Árpád viszi színre.

Nemzeti Színház
Bemutató: 12. 16., 19h