Lengemesék
2017. május 22. /

Április végén hosszú évek után ismét egész estés magyar animációs film került a mozikba, mely Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) Lengemesék sorozata alapján készült, és a legkisebb korosztályt, a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat szólítja meg.

A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában láthatták a gyerekek, most Pálfi Zsolt rendezett belőlük egész estés mesefilmet. A karakterek többek között a Kubik Anna és Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg.
A bájos történet főhősei a lengék, a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak az a legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…
[kep3]
04. 27-től a mozikban