Fazioli Estek / Flanders on the Move: Jef Neve
2017. június 09. /

Jef Neve 2014 októberében megjelent első szólólemeze, a One bemutató világ körüli turnéjának magyar állomása két éve az Opus Jazz Club volt, ekkor kedvelte meg őt a magyar közönség. „Jef Neve ott van a legjobb új generációs európai jazz-zongoristák között...

Klasszikus és kortárs jazz kontextusban egyaránt otthonosan mozgó, jellegzetes, erősen ellenpontozó stílusa olykor túláradó, másutt gyengéd, improvizációi kristálytiszták” – írja egyik méltatója.
Az 1977-es születésű belga zongorista-zeneszerző a leuveni Lemmensinstituut hallgatójaként 2000-ben jazz és klasszikus zongora szakon diplomázott, később a kamarazene szakot is elvégezte cum laude minősítéssel. Az első néhány évben Jef komolyzenei együttesekben, popzenekarokban és színházi produkciókban lépett fel. 2008 óta Jef Neve karrierje már teljes egészében a nemzetközi színtéren zajlik. Mind szólóban, mind a Jef Neve Trióval nagy sikerrel lépett fel Dániától Ausztráliáig, Kanadától Japánig. A turnék között Jef filmekhez és tv-sorozatokhoz ír zenét, illetve klasszikus zon­go­ra­da­ra­bo­kat komponál. 2012-ben Liebrecht Vanbeckevoort zongoristával létrehoztak egy klasszikus-jazz projektet, Ha Mozart és Monk testvérek lettek volna címmel, amellyel nagy sikerrel turnéztak 2012-13-ban.

BMC, Opus Jazz Club (IX., Mátyás u. 8.)
05. 12., 21h