Kondor, Csernus, Borsos
2017. június 09. /

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány idén tavasszal az ország három különböző városában három sokoldalú művészt állít egy-egy kiállítása fókuszpontjába, így Budapesten Kondor Béla, Tihanyban Csernus Tibor, Győrben pedig Borsos Miklós alkotásaiért érdemes kiállítást néznünk.

Budapesten, a Várkert Bazár Testőrpalotájában július 2-ig az alig 15 évig alkotó, de ezen rövid időszak alatt önálló stílust teremtő Kondor Béla sokoldalúságát ismerhetjük meg közel 200 művén keresztül. Kondor művészete a múlt tradícióihoz kapcsolódik, ám saját korának kérdéseire reflektál. Dürer, Rembrandt és William Blake mellett a szürrealizmus és Hieronymus Bosch vízionárius művészete hatott rá elsősorban, de képes volt a hagyomány vállalásán túl saját korának legegységesebb és egyben leginkább előremutató életművét lét­re­hozni.
Június végéig a Balaton északi partjának szívében fekvő KOGART Kiállítások Tihanyban a közel 40 évig Párizsban alkotó Csernus Tibor életművének egy eddig kevéssé ismert szegmense mutatkozik be Csernus aktjai címmel. Április 23. és június 11. között Győrben, az Esterházy-palotában a KOGART tavaly novemberben elindított, a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett, négyállomásos sorozata folytatódik: az itteni tárlat Borsos Miklós azon munkáit vonultatja fel, amelyeket a Biblia hatása hívott életre.
További információ: www.kogart.hu