Esszencia: Szárnyalás
2017. július 30. /

Az Esszencia a magyar zenei élet egyik legújabb, különleges formációja, amelynek tagjait a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotják. Az Esszencia nem hasonlítható más, hagyományos népzenét

népzenét játszó zenekarokhoz, hiszen célja nem kevesebb, mint a klasszikus és a jazz műfajok elegyítése a világon egyedülálló népzenei motívumkincsünkkel.
Az Esszencia Produkciót Csík János és zenészbarátai hívták életre, és egyéves megalakulása óta több hazai nagyváros közönségét hódították már meg. Koncertjeik során a Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve felcsendülhetnek részletek többek között Bach vagy Bartók zeneműveiből, amihez a fűszert a népzene alapú jazzmuzsika adja. A zenekar tagjai: Csík János (népi ének, hegedű), Lakatos Róbert (klasszikus brácsa, hegedű), Balogh Kálmán (cimbalom), Kacsó Hanga Borbála (ének), Kunos Tamás (népi brácsa), Kováts Gergő (szaxofon, klarinét, fuvola), Bognár András (nagybőgő).

Városmajori Szabadtéri Színpad
07. 09., 20h