Lúna gyermekei
2017. augusztus 16. /

Ugye az megvan, amikor a falvakon átsuhanó autó ablakán keresztül a gyerek és felnőtt egyszerre, egymással versengve számolja a gólyafészkeket? Nézik, melyikben van kisgólya, hol etetnek épp, és figyelik, vajon nem kell-e egy frissen repülni tanuló, vezetékbe akadt kölyök segítségére sietni. Közben a gyerek kérdez, nyár mint nyár ugyanazt.

Újra és újra. Hogy ezek akkor ugyanazok a gólyák-e, akik tavaly is itt voltak, és ha azok, hogy találnak vissza, és ugyanazzal a párral raknak-e fészket, és hogy az az anyuka, aki amott a csőréből kukacoztatja a tátogó kisgólyákat, vajon tavaly még ugyanolyan tehetetlen kis izé volt-e, mint akit most etet. És egyáltalán, miért a villanyoszlopra építi a „házát”?
Szigeti Kovács Viktor biztosan tudja, miről beszélek, hiszen kalandos meseregénybe szőtte ezt a sokak által ismert élményt. A regény egy gólyacsapat útjáról szól, akik a nyár végén felkerekednek, és Afrikáig meg sem állnak. És mi, olvasók velük repülhetünk, és közben minden kérdésünkre választ kapunk. Anélkül, hogy egyet is kérdeznénk.

Ciceró Könyvstúdió
147 oldal / 2490 Ft