A XXXI. Rockfesztivál a Kápolnáért Sitkén – Augusztus 26.
2017. augusztus 28. /

A koncertsorozat 1986-ban kezdődött, amikor Sitke község lakossága Balázs Fecó segítségével megszervezte az első segélykoncertet a falu határában lévő romos kálváriakápolna meg­men­té­séért. A befolyt összeg a legszükségesebb állagmegóvási munkákhoz sem volt elég, így további koncertek következtek.
A segítő közösség 1988-ban egyesületté szerveződött Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület néven. A tagok társadalmi munkában, minden ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. Az alapszabály szerinti fő feladat a kápolna felújításához és működéséhez szükséges anyagi feltételek biztosítása. Ennek előteremtése érdekében ha­gyo­má­nyo­san minden év augusztusának utolsó szombatján megrendezik a Rockfesztivál a Kápolnáért programot. A rendezvények tiszta be­vé­te­lé­ből épült újjá a kápolna, és folyamatosan újul a környezete is. Az, hogy a koncertsorozat még napjainkban is tart, köszönhető talán a nemes célnak, és annak, hogy a közönség kizárólag élőben és csa­lá­dias hangulatban láthatja-hallhatja a magyar rockzene jeles képviselőit.
A rendezők bíznak abban, hogy az augusztus 26-án Sitkére látogatók sem fognak csalódni, és felejthetetlen élményben lesz részük.