A Jégtorony titka
2017. szeptember 18. /

A Vajdahunyadvárban szeptember végén nyíló új kiállítás a Mezőgazdasági Múzeum szokásos interaktív, kincskereső-játékos tárlatainak következő állomása.

A képzeletbeli utazás ezúttal a sarkvidékre vezet, ahol egy mesebeli kaland résztvevőiként ismerkedhetnek a gyerekek a káprázatos jégvilággal, ahol megtévesztő feladványok és agyafúrt akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket. A fagyos tájakon átívelő utazás során a látogatóknak fel kell kutatniuk a hajdani jégóriások elveszett aranykincsét, melyet megkaparintott egy fondorlatos kincsvadász. A kapzsi tolvaj sarkvidéki Jégtornyába zárkózva, hét lakat alatt őrzi értékes zsákmányát. Az expedíció bátor tagjai azonban eljuthatnak a kincsvadász búvóhelyére, és visszaszerezhetik az elbitorolt kincset. A képzeletbeli tájakon barangolva a kis kincskeresők elméjét és érzékeit lépten-nyomon megpróbálja összezavarni a torony leleményes ura, ekképpen a feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükségük lesz. Át kell kelniük a jeges vízen egy bumfordi rozmár révésszel, el kell navigálniuk a sarkvidéki jegesmedvejáratot, és a sikerért egy játékos kisfókával és a kincseskamra trükkös zárjával sem árt elboldogulni.
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a „kincshez”: vajon mit rejt az ismeretlen jégvilág? Csalóka káprázat vagy ősi kincs vár az út végén?
Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
09. 23. – 11. 05.
[kep3]