Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten
2017. október 02. /

Október 13-15. között negyedik alkalommal rendezik meg a budapesti Disznótoros Kol­bász­fesztivált a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklórműsorok, nosztalgia­zene-programok, disznóvágás-bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat.

A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget három napon át.
Az óriási kolbászvásáron 250-féle, boltban nem kapható háztáji kol­bász­ból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kol­bász­ter­me­lők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, mézek, lekvárok, fűszerek és még sok más finomság vásárolható. A kolbászfesztiválon sörfőzdék, pálinkafőzdék és borászatok itatják majd italaikat.
A Disznótoros Kolbászfesztivál a családosok rendezvénye. Ingyenes gyerekprogramok sora várja a látogatókat: állatsimogatók, me­se­szín­ház, népi játszótér, légcsúszda, ugrálóvár, íjászat, arcfestés, furulyaoktatás, kovácsolás és egyéb népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és vasútmakett kiállítás. A felnőttek szintén számos ingyenes program közül választhatnak (lesz pl. oldtimer autó és motor kiállítás, traktor és stabil motor interaktív kiállítás), emellett egész nap mulatós, folklórzenei és táncelőadások, este pedig legendás nosztalgia-zenekarok szórakoztatnak.

www.kolbaszfeszt.hu, www.facebook.com/Disznótoros Kolbászfesztivál

Magyar Vasúttörténeti Park (XIV., Tatai út 95.)
10. 13-15.