47 méter mélyen
2017. október 10. / Sz. B.

Két lánytestvér (Claire Holt és az elsősorban énekesnőként ismert Mandy Moore) víz alatti kalandra vállalkozik Mexikóban: egy ketrecben, búvárszerelésben merülnek le, hogy közvetlen közelről láthassák a tenger élővilágát. A szünidei kalandtúra azonban hamar élethalálharccá

változik; a biztosítókötél elszakad, a ketrec a mélybe merül. A lányok cápák forgatagában találják magukat, de nemcsak a csattogó áll­kap­csok elől kell valahogy megmenekülniük, hanem mihamarabb a fel­szín­re kell jutniuk, oxigénpalackjukban ugyanis mindössze egyórányi tartalék maradt.
A 47 méter mélyen a nyár meglepetés horrorsikere volt az amerikai pénztáraknál, már a nyitóhétvégén megduplázta az előállítási költ­sé­geit, végeredményben pedig 40 millió dollárt is meghaladó összeget termelt. Rendkívül szép eredmény, különösképpen, hogy a film ere­de­tileg csak interneten és DVD-n jelent volna meg. A tervezett premier előtt egy héttel(!) azonban új forgalmazóra talált, akik gyorsan át­ke­resz­tel­ték a filmet (az eredeti cím a tökéletesen semmitmondó In the Deep volt), és idén nyárra tolták a bemutatót. A gazdasági szem­pont­ból dicséretes döntést a minőség kevéssé indokolja: az angol Johannes Roberts horrorja hamisítatlan másodvonalbeli mozi, igazi bűnös élvezet, ám sajnos hiányzik belőle minden, ami egyestés kalandnál emlékezetesebbé tehetné.

47 méter mélyen (16)
(47 Meters Down)
Angol-amerikai, szinkronizált film
Rendező: Johannes Roberts
Főszereplők: Mandy Moore, Claire Holt, Chris J. Johnson, Matthew Modine
89 perc
Forgalmazó: Vertigo Média
Már a mozikban