Syrius Legacy: Széttört álmok szvit
2017. december 29. /

47 évvel első elhangzása után került kiadásra a Széttört álmok szvit, a legendás Syrius együttes legendás, ám hányattatott sorsú anyaga. Különös meghallgatni a Syrius Legacy előadásában a Széttört álmok szvitet – és nem csak a régmúlt hőskor hangzását megidéző hangulat és hangzás,
például a Hammond-orgona miatt. Ez a lemez ugyanis teljességében soha nem valósulhatott meg, a maga korában terv maradt csak. A szvit csak másolt koncertfelvételekről ismert – melyet azóta is sokat em­le­ge­tett a rocktörténetírás. De lemez sosem készült belőle – egészen mostanáig.
2017-ben a Benkó Ákos énekes, dobos, Fonay Tibor basszusgitáros, Ludányi Tamás szaxofonos, Tempfli Erik billentyűs és Vidákovich Izsák szaxofonos, fuvolista által alkotott Syrius Legacy ismét egy kiváló és a nagy elődökhöz méltó, ám az ő személyiségüket és zeneiségüket is magában foglaló albumot készített.
A tehetséges fiatal zenészek minden visszaemlékezésnél hi­te­le­seb­ben közvetítik saját korosztályuknak azt a zenét, amely kiállta az idők próbáját, és a mai fülnek is ütős maradt.