Példaértékű szakmai összefogás indult meg a Magyar Sommelier Club és a Villányi Borvidék között. A sommelier szakma krémjét tömörítő szervezet és a Villányi Borvidék 12 partner termelője az egész borvidék népszerűsítését megcélzó éves együttműködést dolgozott ki, melynek keretében kiemelt villányi promóció zajlik mind a Sommelier Club kommunikációja, mind a közös szakmai- és közönségrendezvények terén.

Színvonalas kóstoló események kerültek megrendezésre már két alkalommal Budapesten, az exkluzív VIRTU étteremben, amely a minden szempontból kimagasló MOL Campus 28. emeletén található.
A sétálókóstoló programok keretében a partner villányi pincészet különböző izgalmas tematikák mentén mutatkoznak be a szakmai vendégek előtt.
Az együttműködés partner pincészetei: Bock Pince, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Malatinszky Kúria, Mokos Pincészet, Koch Csaba Villány, Polgár Pincészet, Sauska, Streit-Zagonyi Pincészet, Szende Pincészet, Teleki, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, akikkel a bemutatkozások alkalmával találkozhatunk.

Az év során még 2 ilyen kóstoló várható izgalmasabbnál izgalmasabb témákkal, végül egy nagyszabású borgasztronómiai esemény megszervezése is formálódik, ahol a kiváló minőségű villányi borok mellett színvonalas budapesti és villányi éttermek is bemutatkoznak a nagyközönségnek.
Ezen túl a Magyar Sommelier Club havi hírlevelében népszerűsíti a villányi pincészeteket és social media felületein megosztja Villány kiemelt programjait, valamint felülreprezentáltan biztosítja a villányi termékek megjelenését a MOL Campus vendéglátóegységeinek kínálatában.
Az év során a Magyar Sommelier Club tagjai ellátogatnak a Villányi Borvidékre, ahol egy kétnapos program keretében mélyebb betekintést nyerhetnek az legdélebbi borvidék prémium kínálatába és egyedülálló hangulatába.
|