Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Megjelent a Kalandozás Pemzlivel második része
2022-06. szám

Megjelent a Kalandozás Pemzlivel című, gyermekeknek készült foglalkoztató művészeti kiadvány második része, amelyben a kiadó MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a magyarországi állatvilágot mutatja be képekben és rímekben.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. kia­dá­sá­ban, valamint Sipos Tünde és Tardy Anna szerkesztésében megjelent kiadvány játékos formában, művészeti feladatok és válogatott irodalmi, továbbá képzőművészeti alkotások és munkák mentén ismerteti meg a kortárs művészetet a fiatalokkal.
„Pemzli a legkalandvágyóbb és legcserfesebb művészetrajongó, akit csak ismerünk! Teljesen lenyűgözi, hogy azokból a dolgokból, ame­lye­ket mi is nap mint nap látunk, hallunk, értünk, milyen érdekességeket varázsolnak a művészek” – olvasható a kiadványban. Az első részben már megis­mer­het­tük főhősünket, aki, miután végigjárta Magyar­or­szá­got annak vizei mentén, megtalálta a kiutat a kétdimenziós világból a háromdimenziósba. Most új kalandok várnak Pemzlire, akivel megis­mer­he­titek a hazai állatvilágot, miközben megtalálja a legjobb barátját is! „Hiszen, ha találsz valami szépet, ha csinálsz valami érdekeset, az tulajdonképpen akkor lesz igazán izgalmas, ha mással is megoszthatod” – üzeni a kiadvány.
„Sajnos a művész barátaim túl elfoglaltak ahhoz, hogy meghallgathassák az élményeimet, sokat kell festeniük, rajzolniuk, írniuk. És azt is megértem, hogy Te nem lehetsz velem állandóan. De jó lenne, ha lenne mellettem egy barát, akivel együtt kalandozhatnánk, akivel együtt fedezhetnénk fel a művészet világát. Segítesz megtalálni azt a társat, aki mellém szegődhet az előttem álló kalandokban?” – mondja Pemzli, a főszereplő a foglalkoztató első soraiban.
hirdetés

A szerkesztők célja képzőművészeti és irodalmi alkotásokon keresztül bemutatni a hazai állatvilágot, a közkedvelt fajok mellett pedig a kevésbé értékelt állatokat is megismerteti a gyermekekkel. A kiadványt a 6-14 éveskorosztálynak ajánlják.
„A kiadvány folytatásában ismét kortárs művészeti remekeken keresztül fejlesztjük a fiatalok vizuális kultúráját” – hívta fel a figyelmet Tardy Anna, a MANK ügyvezető igazgatója. A kiadvány kiemelkedő célja, hogy napjaink vizuális túlkínálatában a művészettel művészetre nevelés elvét megvalósítva, olyan minőségi alternatívát kínáljon, amely hozzájárul a hagyományok, a nemzeti értékek tiszteletéhez.

A kiadvány megvásárolható a www.alkotomuveszet.hu oldalon keresztül.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor