Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Carson Coma: Nem szabnak gátakat
2019-02. szám / Liska Enikő

A hatvanas évek zenéje retró cukormáz nélkül. Modern, huszonegyedik századi beatzene. Ezek jellemzik a Carson Comát, a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának egyik idei támogatottját. A 2017-ben indult együttes tagjai nem hagyják, hogy idő, nyelv vagy stílusirányzat
korlátok közé szorítsa őket. Fekete Giorgióval, a Carson Coma énekesével beszélgettünk.

Milyen zenei gyökerekhez nyúltok vissza?
F. G.: Alapvetően beatzenét játszunk. Sok stílusból merítünk, az egyik legmeghatározóbb a hatvanas évek beatmozgalma, amelyet látványban is igyekszünk megjeleníteni. Kiváló példa erre a What A Time To Be Alive című számunk klipje, amely teljes egészében a hatvanas évek hangulatát idézi. Február 21-én tematikus bulit tartottunk a Toldiban, ahol kizárólag a hatvanas évek klasszikus slágereit játszottuk, például a House of the Rising Sunt. Vendégelőadóként fellépett Vitáris Iván, az Ivan and the Parazol frontembere, valamint Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője. Eredetileg angolul kezdtünk zenélni, de rájöttünk, hogy nem érdemes nyelvi gátakat szabni a zenekarnak. Eddig egy dalunk jelent meg magyarul, a Kreolkék pillanatok. Összességében úgy gondolom, hogy minden olyan zenének van létjogosultsága, amit az emberek igényesen csinálnak.

Hol láthatunk benneteket legközelebb?
F. G.: Március 14-én a Middlemist Red zenekar előtt léphetünk fel az A38 Hajón. Mind emberileg, mind zeneileg közel érezzük magunkat a Middlemist Redhez, és szerintem minden induló zenekarnak célja fellépni az A38 Hajón, ezért nagyon örülünk, hogy ez a buli összejött. Már most látszik, hogy ez is izgalmas koncert lesz.
hirdetés

Több tehetségkutatón is sikeresen szerepeltetek az elmúlt egy évben.
F. G.: Úgy éreztük, hogy mielőtt elkezdenénk koncertezni, versenyeken is ki szeretnénk próbálni magunkat, ezért 2018 tavaszán elindultunk az Öröm a Zene Tehetségkutatón, aminek a törökszentmiklósi állomását meg is nyertük. Ez nagyban hozzásegített bennünket ahhoz, hogy sikeresen pályázzunk az NKA Hang­fog­la­ló Programhoz, és bekerüljünk a 2018/2019-es támogatott előadók közé. Külön öröm volt számunkra, hogy az oklevélátadó ünnepségre a The Bluebay Foxes mellett minket kértek fel játszani.

A támogatott évad körülbelül felénél járunk, milyen tapasztalataitok vannak eddig?
F. G.: Sokat dolgozunk a mentorunkkal, Czeglédi Szabolccsal, kapcsolatba kerültünk több zeneipari szakemberrel és nem utolsósorban hozzánk hasonló induló zenekarokkal. Tavasszal megjelenik az első nagylemezünk, amelynek felvételét a kapott támogatásból fedezzük. A Program nagyban megkönnyíti a pályakezdő előadók életét, remélem, még sokáig megmarad.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor