Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 19., kedd
József, Bánk

 
 
Nyomtatható változat

Kelettől nyugatig ott a HOTS!
Kiemelt hazai jelenlét a legjelentősebb showcase fesztiválokon

2019-08. szám

A magyar könnyűzenei exportirodaként funkcionáló HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) révén a bécsi Waves Vienna és a szöuli Zandari Festa is magyar fellépőket jelentett be. A hazai zenekarok külföldi jelenléte miatt fontos két showcase fesztiválon minden eddiginél több magyar produkció mutatkozhat be.

A HOTS – Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda megalakulása óta szoros partneri viszonyt ápol a nemzetközi könnyűzenei élet kiemelt szakmai rendezvényeivel. A HOTS munkájának köszönhetően olyan rangos eseményeken tudtak megjelenni magyar előadók, mint például az ESNS (Eurosonic Noorderslag), a barcelonai Primavera Sound és Primavera Pro, a Tallinn Music Week vagy a hamburgi Reeperbahn. A nyári időszak meghívással egyenértékű showcase bejelentései közül kiemelkedik a magyarországi fókuszú Waves Vienna és a dél-koreai Zandari Festa, ahol szintén erőteljes figyelem irányul 2019-ben a magyar produkciókra.
A bécsi showcase fesztivált szeptember 26-28. között rendezik meg, és az előző évek hagyományait folytatva idén is kiemelt figyelmet fordít két európai országra: Svédország mellett Magyarország nyerte el a fókuszország szerepet. Ennek megfelelően a Waves Vienna már hat hazai előadót jelentett be a 2019-es line upjában.
Május közepén a Vera Jónás Experimenttel kezdődött a magyar előadók bejelentése, majd július utolsó hetében a fesztivál újabb 33 előadót jelentett be 12 különböző országból. Az új nevek között szerepel a Middlemist Red, a The Qualitons, a Mayberian Sanskülotts, az Ivan & The Parazol és az INES#talent programnak köszönhetően a Platon Karataev is. A kiemelt pozíció hazai vonatkozásban azért is fontos, mert az első Waves Vienna helyszínéül éppen a Balassi Intézet bécsi épülete, a Collegium Hungaricum szolgált, amely ezért idén a magyar fogadás helyszíne lesz.
hirdetés

A Zandari Festa augusztus eleji bejelentése alapján a Mary Popkids, a Gébert-Ulbert Project, a Fran Palermo és a Bohemian Betyars képviseli Magyarországot a szeptember végi szöuli showcase fesztiválon. A bejelentés azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) hazai zenei exportiroda hároméves partneri kapcsolatának eredményeként idén először kapott meghívást négy magyar produkció a fesztiválra. Az idei évben ünneplik a dél-koreai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének harmincadik évfordulóját, aminek köszönhetően kiemelt figyelmet kapnak a rendezvényen a magyar produkciók, amelyeknek kiutazását nemcsak a Hangfoglaló Program, de Dél-Korea Magyar Nagykövetsége is támogatja.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor