Könyvtárgy
2018. február 12. /

Az ISBN könyv+galéria 2017 decemberében alapult művészeti szakkönyvesbolt és kortárs művészeti galéria. Az ISBN legfontosabb missziója és célkitűzése a hazai és régiós, magyar és idegen nyelvű, új és antikvár kortárs művészeti kiadványok, kiállítási katalógusok, művészetelméleti kiadványok feltérképezése, összegyűjtése, kiállítása és forgalmazása.

Az ISBN galériatere egyéni és csoportos időszaki kiállításoknak, projekteknek, valamint a kiadványokhoz és kiállításokhoz kapcsolódó eseményeknek, szakmai programoknak ad otthont.
Az ISBN könyv+galéria első csoportos kiállításának témája már-már szükségszerű: maga a könyv. Számos könyv íródik, amelynek témája a művészet. Katalógusok, monográfiák, elméleti kiadványok, művészettörténeti kötetek. Az ISBN galériaterében ezúttal olyan művek és dokumentációik szerepelnek, amelyek objektumként tekintenek a könyvekre. Lefotózva, filmre véve, lenyomtatva vagy átalakítva jelennek meg itt különböző kiadványok. Ezekben az esetekben a művész szándéka szerint a könyvek betűiből kiolvasható tartalom másodlagos, a lapozgatás lehetősége pedig végképp kizárt. A kiállításon szereplő munkákban közös, hogy könyvek képeinek vagy tulajdonságainak felhasználásával a kézzelfogható tárgyon túlmutató üzenetet kommunikálnak. Kiállító művészek: Borsos Lőrinc, Csoszó Gabriella, Kristóf Gábor, Kútvölgyi-Szabó Áron, Tranker Kata, Várnai Gyula.

ISBN könyv+galéria
VIII., Víg u. 2.
02. 22-ig