Elvarázsolt sziget
2018. május 16. /

Március végén nyílik a Vajdahunyadvár legújabb interaktív kalandkiállítása, mely ezúttal a trópusi szigetre kalauzolja el a látogatókat. Az elvarázsolt sziget felfedezői ismét próbára tehetik bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket, és találkozhatnak a sziget urával, a találékony Varázslómesterrel is, aki különféle próbatételeket eszel ki, hogy megbizonyosodjon róla, ki alkalmas varázslótanoncnak.

A méregzöld lombsátorban kíváncsi tekintet villan, sejtelmesen susog a tölcsérvirág, makacs lián nyúj­tóz­ko­dik az érkező után. Varázsfőzet ke­ser­nyés illatát hozza a párás ten­ge­ri szél, álompor szitál, a Va­rázs­ló­mester bűvös birodalma csupa rej­tély és talány.
A furfangos fejtörők során a gye­re­kek nemcsak egy titokzatos va­rázs­vi­lág­ba kukkanthatnak be, de a trópusok és az esőerdők számtalan különös lakójával is meg­is­mer­ked­het­nek. A megtévesztések és trükkök leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülekre is szükség lesz! A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló interaktív tárlat szöveges játékfüzettel, látványos installációkkal, sok játékos feladvánnyal és ajándékkal várja a kalandvágyó családokat.
[kep3]
Vajdahunyadvár
03. 24. – 05. 13.