Űrdöngölők
2018. március 14. /

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze pedig még távolabbra, űrbéli tájakra kalauzolja hallgatóságát. A Pörgettyű nevű kisbolygón, közvetlenül a Zsebtenger ezüstkavicsos strandján csillogó diszkó várja a kozmosz apraját és nagyját.

Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú űrdöngölők. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, a világ minden tájáról gyűjti a zenéket; harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qupi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek, és az ott élő lények furcsa szokásairól szólnak, akik születésnapokon egymás fülét húzogatják, vagy vízilovakkal habgaluskákat szaggatnak az illatos, esti fürdővízbe. Aztán időutazás veszi kezdetét, az avarkergető, őszi szél felemeli a táncosokat, akik szánkón repülnek tova Hópapa családjával, síelnek a sóvárgó Hóváróval, és Bandzsáró ormányán elefántcsúszdáznak a Balatonba. Az Űrcsűr híre messzi-messzi galaxisokig is elér, és idecsalogatja a régi barátokat is: Nyúl Ubul, Űr Lajos, a Békalepke és a Sárkányjárgány az Űrhering társaságában kelnek útra.
A CD-s mesekönyv táncos-bulis lemezbemutató koncertje űrbéli, kozmikus kirándulásra és egy igazi zenei időutazásra csábítja a kicsiket és a nagyokat. Visszaszámlálás, és már repül is az egész család a csillagok felé!
[kep3]
Marczibányi téri Művelődési Központ
03. 11., 17h
Győr, Vaskakas Bábszínház
03. 30., 16h