A felejtés emlékei
2018. március 20. /

Újabb fényképremekekkel folytatja 19. századi fotógyűjteményének bemutatását a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE). A felejtés emlékei című tárlat ezúttal nem a kollekció átfogó bemutatására helyezi a hangsúlyt, sokkal inkább a fotográfiák szerzőit, használóit és magát a
[kep3]
korszakot, az 1860-1910-ig terjedő fél évszázad hangulatát, gondolkodását, képi világát kívánja meg­mu­tat­ni. Kik használtak, készítettek vagy készíttettek fényképeket akkoriban? Mikor, hogyan és miért? Kik fog­lal­koz­tak a Mintarajztanodában, az MKE előd intézményében fotográfiával? Mit gondoltak erről az új médiumról? Mit árulnak el maguk a fotográfiák az akkori intézményről és a szereplőkről?
A kiállítás bemutatja az 1860-as évektől az 1910-es évekig terjedő időszak intenzíven változó, alakuló képi világát, a művészet és a nyilvánosság, a képipar és termékei alapvető átalakulását. A tárlaton tematikus csoportokba rendezve láthatók művek és dokumentumok, eredetik és reprodukciók. A kiállított anyagot a Doktori Iskola hallgatóinak kortárs reflexiói kísérik.

MKE Barcsay Terem
03. 25-ig