Szabadulószoba á la Rumini
2018. Április 16. /

Kifejezetten gyerekekre tervezett szabadulószoba nyílt nemrégiben a Pagony könyvesbolt Bartók Béla úti boltja alatt, melynek 265 négyzetméteres pályája, pontosabban két pályája Berg Judit nagy sikerű ifjúsági regénysorozata, a Rumini izgalmas történetébe bonyolítja bele a fogságba esett kalandorokat.

Mindkét pályán öt-hat szoba rejtélyein és talányain kell keresztülverekedniük magukat a gyerekeknek, akiknek a teljesítéshez egyáltalán nem szükséges ismerniük Berg Judit Rumini-univerzumát.
A kalandszobában a két egér hajósinast, Ruminit és Balikót segítve kell teljesíteni a küldetést – a bejáratnál egy ékkövekkel díszített bazáron keresztül vezet az út, kicsit odébb pedig a Rumini munkahelyéül szolgáló Szélkirálynő vitorlás álldogál. Az egyik szobában denevérfestmények vigyázzák kutakodásunkat, a másikban óriás szőrpamacsokban matatunk, a harmadikban kopogtatunk, a negyedikben halak és buborékok között igyekszünk rájönni a talányra. A Rumini kalandszobában megvannak a hagyományos menekülőszobák tipikus elemei – mint a számzárok és lakat-kulcs megoldások –, de ezek mellett üdítő technikai megoldásokkal is találkozni: a gyerekek kedvencei a váratlan helyeken nyíló titkos ajtók, a titkos jelszavakat ugrándozás útján érvényesítő intelligens padlók és a képernyőn kommunikáló multimédiás varázsló.