Vakációváró fesztivál
2018. augusztus 29. /

Idén már harmadik alkalommal rendeznek nyárindító családi napot és Vakációváró Fesztivált a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol a Vaskakas Bábszínház A mindentlátó királylány című gyerekszínházi előadása nyitja meg a 12 héten át tartó matinésorozatot.

A Rézi királykisasszony kérőkálváriáját feldolgozó darab sok-sok humorral, némi hisztivel és erőteljes színekbe öltöztetett bábukkal rántja le a leplet az igaz és igaztalan szerelmek valószerűtlenségéről és a párválasztás nehézségéről. Rézi ugyanis 99 lovag közül sem tud választani: az egyik eszetlen, a másik sótlan, a harmadik tétova, a hetedik hetvenkedik, a tízediknek málészája méláz, a huszadiknak esze tokja tök, az ötvenedik bugyuta kutyapofa, a nyolcvanadik együgyű ügyefogyott, a kilencvennyolcadik ostoba oskolakerülő: nincs egy értelmes férfiféle az egész földkerekségen. XIII. Teszetosza Henrik, a királykisasszony édesapja végső kétségbeesésében úgy határoz: a következő férfiféléhez, aki rájuk nyitja a trónterem ajtaját, hozzáadja hárpiatermészetű leányát. Hozzáadja mindenképp! Akárki lesz is az illető!
Az előadás után kézműves foglalkozások, dinoszaurusz-show, légvár, számtalan finomság és megannyi meglepetés feledteti a gyerekekkel a mindentlátás keresztjét. A napot délután 3 órakor Halász Judit Csiribiri-koncertje zárja, Almaszósszal, Ákom-bákommal, Szitakötőtánccal.

Városmajori Szabadtéri Színpad
06. 10., 10.30h-tól