Hogy volt?
2018. június 28. /

A múltból meríti anyagát az MTVA népszerű műsorát idéző margitszigeti kiállítás is, mely a magyar közmédia 65 éves történelmének legemblematikusabb pillanataiból

szemezget: a Víztoronyban lévő Visual Art Galériában médiatörténeti kuriózumok kalauzolnak a legendás tévés és rádiós korszakok között.
1958-ban készült fotókról ismerkedhetünk meg például azokkal a közvetítőkocsikkal és kamerákkal, melyeket a Magyar Televízió rendszeres próbaadásainál használtak, de bekukkanthatunk a Kossuth Rádió 1968-as új műszerszobájába vagy épp a Magyar Távirati Iroda 1953-ban felavatott székházának egyik munkaszobájába is. A fotók a korabeli technikai kihívásokkal is szembesítenek: láthatjuk többek között az Orion gyár 1957-es tv-újdonságait vagy a Magyar Televízió 1958-as első monoszkópját is, persze felvételről. Az egykori legendás sportriporter, Szepesi György több képről is visszaköszön: egy 1952-es felvételen a Magyar Rádió mikrofonja mögött közvetít egy mér­kő­zést, míg egy 1980-ban készült fotográfián a labdarúgó világsztárt, Pelét kíséri a Népstadionban.

Margitsziget, Víztorony – Visual Art Galéria
08. végéig