Babilon
2018. november 19. /

Szakács Eszter korábbi kötete, A Szelek Tornya című mitológiai fantasyjében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy az ismert mítoszokat, kiváltképp a görög mondavilágot kamasz­kompatibilissá teszi.

Hogyan lehetséges ezt a középiskolások által rettegett szövegvilágot, a hexameterekbe kódolt héroszokat a modern olvasó számára is könnyed és laza olvasmánnyá faragni? A válasz egyszerű: kiapadhatatlan mesélőkedvvel és odüsszeuszi leleményességgel. Ahogy hősei a világok között, úgy teremt egyensúlyt Szakács Eszter a zsánerek és motívumok között. Regényében könnyed léptekkel járja be a fantasztikus műfajok széles palettáját; legyen az olvasó fantasy-rajongó vagy sci-fi-fanatikus, éppúgy megtalálja a maga azonosulási pontjait.
Második regényében Korfun folytatja a mitológiavadászatot: a szigeten élő León régi grifflovas családból származik, és minden vágya, hogy ő is hős grifflovassá váljon. Ám amikor a Moirák nem őt, hanem az unokatestvérét választják egy olümposzi griff párjául, León nem törődik bele a görög sorsistennők döntésébe, az első váratlan lehetőségre lecsap, hogy kezébe vegye és újraírja a sorsát. Ehhez át kell kelnie egy másik világba, Babilonba, hogy egy vad griffet keressen magának, ám az új világ váratlan meglepetéseket tartogat számára. A megpróbáltatások során Leónnak rá kell ébrednie, hogy rajta kívül talán senki nem képes megállítani Ahrimánt, az emberiség ősi ellenségét, aki alig egy évvel a Második Kapuháború után ismét megpróbálja elpusztítani a Földet és a zsebuniverzumokat

Tilos az Á Könyvek
504 oldal / 3990 Ft