Esznek-e a halottak epertortát?
2018. szeptember 19. /

Az osztrák írónő kisregénye igazi terápiás történet egy lányról, akit az iskolában kicsit furcsának tartanak, és egy fiúról, akinek meghalt az ikertestvére.

Emészthető módon megfogalmazott élet-halál sztori sok-sok taburól, elsősorban a halálról, mindarról, amit elveszítettünk, no és persze arról is, amire a veszteségeinkben rátalálhatunk. Legfőképp pedig a temetőből a valódi életbe vezető kiútról, amelynek során még az is kiderül, vajon esznek-e a halottak epertortát. 
Rosemarie Eichinger könyve az írónő első magyarul megjelent regénye – zseniális és olvasmányos gyászterápiás kézikönyv, mely Ausztriában az összes létező nemzeti irodalmi díjat megkapta. „Emma vagyok. Az apám sírásó, így sok időt töltök a temetőben, de én nem bánom. Szeretem a temetőt. Itt érzem magam otthon. Még könyvet is vezetek a holtakról. Mint egy krónikás. Megírom, ők hogyan látják a dolgokat. Beszélgetek is velük. Boldog-e ön most, hogy megboldogult? – kérdezem. – Jól kijön a szomszédjaival, vagy szívesebben nyugodna másutt? Tényleg van szaga alulról az ibolyának?”

Kolibri Gyerekkönyvkiadó
155 oldal / 2700 Ft