Tevefutam
2018. november 19. /

Kertész Erzsi tavaly debütált a kisiskolásoknak szóló, Most én olvasok! sorozatban A feltalálóval. Itt ismerkedhettek meg a gyerekek Fecóval, aki nehezen találja a helyét otthon és a suliban.

Ő ugyanis feltaláló szeretne lenni, méghozzá a világ legzseniálisabb kütyüinek a megálmodója. A magától játszó zongora és a mindig a kapuba pattanó labda után valami igazán nagy dolgon töri a fejét a kisfiú a padlásszobában, méghozzá egy valódi repülő cipőn. 
A Tevefutam Fecó életét egy pár évvel később követi nyomon. Már a Feltalálók Iskolájába jár, és olyan szerelmes lesz, hogy lassan semmire sem tud figyelni. A felfedezőkedvét is csupán egyetlen cél hajtja töretlenül: szíve hölgyének lenyűgözése. A könyv ezúttal egy igazi road movie-ba csap át, amikor a lány testvérei, Micike és Mucika, a zabolátlan ikrek beszöknek a cirkuszba, és egy megállíthatatlannak tűnő tevevágta veszi kezdetét. Persze Ferkó egy pillanatig sem habozik, itt a tökéletes alkalom, hogy bebizonyítsa feltaláló tehetségét és leleményességét! 

Pozsonyi Pagony
56 oldal / 2200 Ft