Mi még? – Béres Ilona verset mond
2018. december 28. /

Pompás meglepetés Béres Ilona verses CD-je, amelyen magyar költők műveit mondja. 21 magyar vers mindazoknak, akik szeretik – és biztos vagyok benne, hogy sokan vannak ilyenek –, ha a csodálatos hangú, nagyszerű művész, Béres Ilona mond verset.

A művésznő pályáján sokszor mondott verset, ez a CD most mégis egy teljesen új válogatás. A versek közül jó pár új értelmezést kapott, mások most hangzanak el először, és olyanok is vannak, amelyek már nem lesznek hallhatók színpadon.
A 21 vers egy nagy színésznő jelentése a világról és mindarról, ami ezt a világot számára jelenti: élet, szerelem, öröklét, természet, közélet. A költők: Weöres Sándor, Nagy László, József Attila, Radnóti Miklós, Szép Ernő, Illyés Gyula, Babits Mihály, Ladányi Mihály, Váci Mihály, Ady Endre, Szabó Lőrinc, Karinthy Frigyes, Vas István. A zenei közreműködő Csík Gusztáv jazz-zongorista. A CD-t a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány adja ki. Egészen biztos, hogy a nem egész fél év alatt született lemez idén karácsonykor sokaknak fog örömet szerezni.