Szikrázóan szellemes szövegek
2019. március 04. /

Gábor György filozófus, vallásfilozófus, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének tudományos fő­mun­ka­tár­sa lenyűgöző beszélgetőtárs, magával ragadó, ha a Spinoza Házban beszélget Heller Ág­nes­sel a Bibliáról, minden szavára érdemes figyelnünk, ha egy televízió műsorban fejti ki vé­le­mé­nyét.
Mindig tényekre, törvényekre, kutatásokra hivatkozva foglal állást. Nem az ő világa a ma oly széles körben dívó, megalapozatlan, felületes, fel­szí­nes véleményalkotás. Briliáns elme, elképesztő tudással, mámorító humorral, tekintélyes mennyiségű iróniával.
Az Ab Ovo kiadó kötetben adta ki a Gábor György Facebook oldalán 2015 októbere és 2018 októbere között született bejegyzéseket. A három év meghatározó történéseire való villámgyors és tűpontos, ráadásul rendkívül szórakoztató formában megfogalmazott reakciókból készült válogatás segít tisztán látni, és rengeteget tanulhatunk belőle. Szemben mindennapos élményünkkel, amikor az aktuális híreket olvasva egyre jobban szorongunk, Gábor György bejegyzéseit olvasva derülünk, mosolygunk, nevetünk. Kötetét ajánlatos a könyvespolcon úgy elhelyezni, hogy mindig lássuk a címét: Nem félsz book.

Gábor György: Nem félsz book
Ab Ovo Könyvkiadó, 2018
240 oldal / 3590 Ft