Anyókák: Holle anyó és A banya
2019. március 04. /

A Szamárfül Projekt soron következő premierje első hangzásra nem biztos, hogy azonnal vonzó egy ötéves számára, aki sokkal inkább szeret királylányok és lovagok, édes cicák és vad tigrisek között kalandba bonyolódni, mint anyókákkal és banyákkal eltölteni egy délelőttöt a Jurányiban.

A két mesére felfűzött előadásnak azonban csak a címadása csalóka: az első mese egy kifordított, izgalmas, már-már sci-fibe hajló Holle anyó-történet, melyben a lusta lány meséli el saját nézőpontját, hon­nan is máshonnan, mint az ágyból, ami megelevenedik. Éppúgy, mint a benne punnyadó párnák, a lepedők és a takarók. Mire a lusta lány mondókájának végére ér, meglepő változáson megy keresztül.
Ehhez képest A banya című népmese három legénykéjének sztorija amolyan klasszikus vonalvezetésű, próbatételes kalandmese: aki kiáll­ja a három próbát, az nősülhet legelőbb a három testvér közül. Mint mindig, most is a legifjabb a legkitartóbb, de még ő sem kapja meg egykönnyen a jutalmát, melyhez sötét erdőn, csodálatos palotán és a banyán keresztül vezet az út.

Jurányi Ház
02. 09., 11h