Mosó Masa mosodája lemezen
2019. május 25. /

Gyerekkorunk egyik legismertebb mesekönyve, pontosabban könyvei, a Varga Katalin által jegyzett Mosó Masa mosodája és a Gőgös Gúnár Gedeon családi örökség Tarján Veronika, mű­vész nevén Veronaki számára.

A nagymamája „hagyta rá” az írás és olvasás tanításának ge­ne­rá­ció­kon átívelő bástyáit, melynek egy-egy története most megzenésítve él és munkál tovább a gyerekfejekben. A feldolgozásokban kiemelt sze­re­pet kap a humor és a különleges ritmika, így játékos formában is­mer­he­tik meg a gyerekek a magyar népzenei kultúra kincseit, a magyar nyelv sokszínűségét és szabályait.
A Mosó Masa mosodája dalaihoz animációs sorozat is készült, amelynek első része, az Átkelés a tengeren már nyilvánosan elérhető. Veronika olyan főszereplőt szeretett volna alkotni, aki kedves, sze­ret­he­tő figura, de van benne csibészség, mint egy igazán életrevaló lurkóban. Az új albumot május 12-én a Budapest Jazz Clubban mu­tat­ják be – a koncerten az írás és olvasás megszerettetése is központi szerepet kap. Tarján Veronika újra kinyitja Mosó Masa mosodájának öreg kapuját, zenekarával felébresztik a benne lakó meseszereplőket, betűket, majd a közönséggel és a könyv lakóival együtt varázslatos mulatságot kerekítenek.

Budapest Jazz Club
05. 12., 11h