15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál
2019. május 25. /

Négyszeres születésnapot ül idén a képregényfesztivál, merthogy nemcsak a 15 az idei hacacáré kiemelt száma: ki gondolná, hogy Asterix már 60 éves, Batman 80, Tintin pedig 90.

A szervezők ekképpen igyekeznek megadni a módját az öt napon át tartó ünneplésnek, mely az előzetes híresztelések szerint exkluzív kiállításokból, beszélgetésekből, egy kevés rémségből, csodanőkből, díjesőből és sztárvendégekből áll majd.
A szerepjátékok ismerői számára az a francia Pécau hoz némi sztárélményt, aki 1980-ban eldöntötte, hogy mindenestül átadja magát a szerepjátékoknak, és azóta világokat épít kalandkönyvben, kép­regényben, sorozatban. Nicolas Mahlerből folyik az irónia és a humor, akár az osztrák Marabunak is nevezhetjük – rajzban fejezte ki például abbéli tetszését, hogy létezik olyan színű fagylalt, mint amilyen a fesz­ti­válra magyarul megjelenő kötetének a borítója. A harmadik vendég, Vittorio Giardino pedig az egyik legjobb képregényes megfigyelő: kicsit olyan, mint a Kuflimester Dániel András: részletgazdag rajzaiban min­den apróság érdekes.

Városszerte több helyszínen
05. 8-12.
Zömében ingyenes, belépőt váltani csak 12-re, a Dürer-kertbe szükséges