Az Idióta a POSzT-on
2019. június 15. /

A Csokonai Színház Idióta című előadása is bekerült a június 6. és 15. között megrendezendő POSzT idei versenyprogramjába. A 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó szervezői 14 előadást válogattak össze, itt versenyez majd a rendhagyó debreceni előadás is.
[kep3]
Megmenthet-e a szerelem az őrülettől? – teszi fel a kérdést Dosztojevszkij talán legnagyobb hatású mű­vében. „Öröm az Idióta szereplése a POSzT-on, mert szerintem fontos, kockázatos és öntörvényű keresést és találatot tudtunk lépni az alkotókkal és a debreceni Csokonai Színház minden munkatársával” – nyi­lat­koz­ta a hírre Sardar Tagirovsky, a darab rendezője.
Sardar Tagirovsky nem a szokványos módszerekkel dolgozik, megpróbálja olyan helyzetekbe, játékokba hozni a színészeket, amelyek arra hivatottak, hogy előhívják az érzelmeiket, felszabadítsák a képzeletüket, vagy ami talán még fontosabb, szeretné megéreztetni velük, hogy ne kreáljanak karaktereket. A Csokonai Színház előadását bátran nevezhetjük az idei versenyprogram legkülönlegesebb előadásának.