Kincskereső kisködmön, egy kicsit másként
2019. július 26. /

Kapolcsi program ez is, de különlegessége révén külön ajánló dukál neki: az Apnoé zenekar merészet gondolt, és Lackfi János közreműködésével, a Gryllus Kiadó gondozásában

készített egy modern, teljesen új felfogásban edzett, némi humorban fürdetett feldolgozást, vagy inkább átiratot Móra Ferenc regényéből. Eddig járatlan ösvényeken, az Apnoétól megszokott minőségben ve­zetik el kicsi és közepes korú közönségüket, talán még a na­gyob­ba­kat is a Kincskereső kisködmön egyszerre mesés és valóságos világába.
A tízen túliak már nagy valószínűséggel hallottak Gergő, Pálistók Peti, a mégsem tündér Malvinka, a Kisködmön és a többiek néhol kedves, másutt szívszorító történetéről, melyet most azok is megismerhetnek, akinek még nem volt kezükben az idén 101 éve írt regény. Móra Ferenc öröklétű tanmeséje a szeretethez, barátsághoz, tisz­ta­szí­vűséghez és megannyi magasztos eszméhez ad iránytűt a kezünkbe – az apropót csak fokozza, hogy a könyv első filmes adaptációja szintén tavaly jubilált: ötvenegy éve, 1968-ban készült el a filmváltozat.

Kapolcs
07. 25., 11h