Tuskó Hopkins, Csülök meg a többiek
 Hangoskönyvek Kern András előadásában

2019. augusztus 14. /

Rejtő Jenő a hetvenes években jött újra divatba, akkoriban mindenki őt olvasta, a járműveken az utasok kezében rendre sárga borítójú Albatrosz könyvek remegtek. A könyvek remegését persze nem a járművek, még csak nem is a puhakötés, hanem a folyamatosan feltörő nevetés okozta.
Társaságban gyakran idézték Rejtő utánozhatatlan mondatait. A sznobok persze lesajnálták a sziporkázóan szellemes történeteket, a szereplők briliáns neveit, egy szóval elintézve: ponyva.
Tény, hogy az irodalomtörténészek is törik a fejüket a Rejtő-művek besorolásán, ám mi ne tartsunk velük. Azt se keressük, mi a titka a megismételhetetlen műfajt teremtett szerzőnek. Egyszerűen adjuk át magunkat Rejtő magával ragadó világának. Nem fogunk csalódni. A Hungaroton Rejtő-sorozata további két hangoskönyvvel gyarapodott, Az elátkozott part és Az elveszett cirkáló került felvételre, a sorozat korábbi könyveihez hasonlóan Kern András előadásában. A találkozás Rejtő és Kern között telitalálat, a könyveket hallgatva bánatos-szo­mor­kás világunk jókedvvel, felszabadító nevetéssel telik meg. Kell ennél több?

Hungaroton, 2019
Rejtő Jenő: Az elátkozott part
2699 Ft
Rejtő Jenő: Az elveszett cirkáló
2699 Ft