„Biztos voltam benne, szinte megijesztett, mennyire biztos voltam benne”
2019. augusztus 14. /

Meaghan O’Connell könyvében arról számol be, mit érzett, amikor bizonyossá vált számára, hogy gyereket vár. Szenvedélyesen és őszintén ír arról a nem könnyű helyzetről, amikor testi és lelki

állapota megváltozik, amikor az anyaság és a felnőttkor küszöbére ér. O’Connell huszonéves korában esett teherbe, majd megszülte gye­re­két, és rájött, hogy amire igazán szüksége lenne megváltozott élet­hely­zetében, írásban nem létezik. Újságíróként, szerkesztőként dol­go­zott, ezért úgy döntött, maga írja meg a könyvet.
Könyve arról szól, hogyan lehet megérteni azt az átalakulást, ami mindent felforgat, és amire lehetetlen felkészülni. A nem várt terhesség pillanatában humorral tekint magára, mélázik a beálló testi áta­la­ku­láson, regisztrálja szexualitása változásának folyamatát, és próbálja elképzelni közelgő új identitását, amelyben remélhetőleg megtalálja önmagát.
Meaghan O’Connell közvetlen stílusban ír, mintha csak barátainak mesélné el történetét. Az amerikai szerző könyve nem pusztán az anyaságról, hanem a felnőtté válásról és a felelősségvállalásról is szól.

Meaghan O’Connell: Anya lettem – Most mi lesz???
Corvina Kiadó, 2019
232 oldal / 3490 Ft