Bernd Flessner: Ifjabb Tom kapitány
2019. szeptember 30. /

Idén jött ki, és máris öt kötetre rúg a Babilon Kiadó világűrben játszódó ifjúsági regénysorozata, melyben egy kisfiú és egy kislány, Tom és Stella igyekeznek kiállni a legváratlanabb, legel­ké­pesztőbb űrpróbákat, s közben persze megmenteni a világot.

A tíz év körüli srácok a Space Camp-1 űrállomás fedélzetén laknak, ráadásul egyedül, mert Tom apukájának sürgősen a Marsra kellett utaznia. Szerencsére sok mindent tudnak a világűrről és mindenféle természeti jelenségről, ha valamiben mégsem biztosak, ott van Spéci, az okos robotmacska, aki mindenre keni-vágja a választ – hiszen erre programozták. A vagány kis csapat otthonosan mozog az űrben, és bármikor kaphatók egy kis kiruccanásra. Alig várják, hogy a földi irányító központból újabb megbízás érkezzen. Ilyenkor csak be­pat­tan­nak a szuper űrsiklójukba, a Space Racerbe, amely a küldetés hely­szí­nére repíti őket. Kiruccannak a Földre, ahol napfogyatkozásba csöppennek, és sétarepülésre viszik az egyik barátjukat. Elmennek a Holdra, mert egy lézerreflektort kell megtisztítaniuk a portól, de közben különös jelenséggel találják szembe magukat. Akkor is őket riasztják, amikor a Föld felé egy veszélyes üstökös száguld. Amikor pedig végre elérkezik a pillanat, hogy a Marsra mehetnek, ott csak a kihalt kutatóállomás és persze újabb izgalmak várnak rájuk.
A regénysorozat bravúrosan ötvözi a fikciót és az ismeretterjesztést, ráadásul a Holdra szállás 50. év­for­du­lóján még aktuális olvasmány is.

Babilon Kiadó
72 oldal / 2190 Ft