Varázslények – mesebeli küldetés
2019. október 11. /

Újabb képzeletbeli kalandokra hív a Vajdahunyadvár őszi interaktív kiállítása, mely ezúttal a mítoszok és mondák legendás teremtményei, koboldok, manók, sárkányok és tündérek va­rázs­la­tok­kal teli életébe enged bepillantást.

A kerettörténet szerint sötét ármány ül a mesék földjén, egy kapzsi kobold pedig fortélyos terven ügyködik: foglyul ejtette a mesék és mítoszok varázslényeit, hogy segítségükkel megkaparinthassa az Arany­hegy kincsét. A képzeletbeli küldetés célja a legendás lények kiszabadítása és a kobold bűvös medáljának megszerzése.
Aki vállalja a kihívást és a különös lények segítségére siet, az egy meglepő és olykor félelmetes utazás során fedezheti fel a nagybetűs Mese és Fantázia birodalmát. Sosem látott tájakat barangolhat be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudását és érzékeit. A játék során a látogatók kideríthetik, hogy ké­pe­sek-e kiszabadítani egy manót az álomcsapdából, felismerik-e egy griff lábnyomát, vagy hogy kifog-e rajtuk az egyszarvú karámjának trükkös illúziója. Megtudhatják továbbá, elboldogulnak-e egy csapat tétova tör­pé­vel, egy lobbanékony főnixmadárral vagy egy megbűvölt sárkánnyal.

Belépéskor, ahogy ezeken az interaktív kiállításokon lenni szokott, minden kalandor szöveges játékfüzetet kap, mellyel lépésről lépésre kerülhet egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren meg­va­ló­su­ló kiállítás egyedi installációkkal, rengeteg mesés felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Vajdahunyadvár
11. 03-ig