Kreatív tanulás kicsiknek és nagyobbaknak
2019. október 28. /

Nagy szükség lenne rá, hogy a gyerekek minél több tárgyat készítsenek kézzel, hogy meg­ta­pasz­talják az alkotás örömét, és persze ügyesedjenek is. De általában csupán elméleti úton tanulják meg a művészettörténeti korok jellemzőit.
Mostantól ez már a múlt, ugyanis Beke Mari szenzációs könyve ren­ge­teg segítséget ad a kreatív tevékenységek által való tanuláshoz.
A lebilincselően érdekes, gyönyörű képekkel gazdagon illusztrált kö­tet­ben szereplő alkotásokat gyerekek készítették. Például az egyip­to­mi fajansztálakat műanyag tálkákból, papírokból, festékekből, ragasztó és lakk segítségével. A tárgyak elkészítéséhez szükséges kellékek felsorolásán túl részletes technikai leírás is segíti a munkát. Az ered­mény pazar. A haladók már agyaggal is dolgoztak, és az egyiptomi fáraók korának megfelelő, autentikus szobraikat a maguk gyűjtötte koc­ka­kö­vek­re ültették. A szívből jövő elismerést érdemlő művek elkészítéséhez nem kell különös tehetség, elég kíváncsinak lenni, persze kell hozzá egy felnőtt, aki segít, és Beke Mari könyve sem nélkülözhető.

Beke Mari: Az őskortól Leonardóig – 77 játék a művészettörténet világából
Corvina Kiadó, 2019
224 oldal / 6500 Ft