Mind itt vagyunk!
2020. január 04. /

Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri hangversenye
Vendégek: Karácsony János és Födő Sándor


Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató, újévet köszöntő hangversenyeinek egyik legfőbb vonzerejét azok a pro­duk­ciók jelentik, melyek ritkán vagy kizárólag ez alkalommal hallhatók.
Az idei vendég Karácsony János és Födő Sándor lesz. A 35 éves Amadinda, Presser és Karácsony együttműködése immár három év­ti­zed­re tekint vissza, míg a fiatalabb muzsikusgenerációhoz tartozó Fö­dő Sándor először lép fel az együttessel. Az ütő­hang­sze­res-multiins­trumentalista az elmúlt évek szinte minden komolyabb Presser-pro­duk­ció­jában részt vett, így fontos szerephez jutott a 2018 októberében rendezett Aréna-koncerteken is.
A szilveszteri hangverseny első része hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti per­ceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.
Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss-polka, majd színpadra lép az est másik házi­gaz­dá­ja, Presser Gábor. A számtalan ütőhangszerrel, gitárral és zongorával felpakolt zenevonat végül az erre az alkalomra áthangolt LGT-számokkal ér a végállomásra…
www.amadinda.com

Zeneakadémia
12. 31., kedd, 22.45h