Kitörölni a könnyeket valaki más szeméből
2020. január 06. /

Douglas Abrams abban a szerencsében részesült, hogy eltölthetett egy hetet a dalai láma és Desmond Tutu társaságában. A két Nobel-békedíjas vezető Dharamszalában találkozott a dalai

láma 80. születésnapja alkalmából, hogy beszélgessenek egy mind­ket­tő­jük számára fontos témáról, az örömről. A Dél-Afrikában élő érsek megrendült egészségi állapota ellenére vállalkozott a hosszú útra, an­nak érdekében, hogy beszélgetéseik mindannyiunk számára ka­pasz­ko­dót adjanak életünk nehéz időszakaiban.
Közismert tény, hogy a dalai lámát és Tutu érseket is számos ne­héz­ség tette próbára az életben, a könyvben beszámolnak személyes küzdelmeikről és megújulásukról. Tekintve, hogy mindketten te­kin­té­lyes kort értek meg, különösen fontos számukra, hogy mindenkihez eljuttassák az üzenetet: csak úgy találhatunk rá az örömre, ha örömet szerzünk másoknak. A történelmi jelentőségű hét során a két jóbarát saját példáján keresztül mutatta meg, hogyan formálható át együttér­zés­sel és szeretettel az öröm tartós állapottá, mely nemcsak sze­mé­lyes életünket, de szűkebb és tágabb környezetünk, sőt az egész emberiség életét megváltoztathatja.

Douglas Abrams Az öröm könyve – Tartós boldogság egy változó világban
Helikon Kiadó, 2019
321 oldal / 3999 Ft