Csodaváró betlehemes
2020. január 06. /

A Magyar Állami Népi Együttes a szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét bemutató produkciója valóságos, a népi hagyományból eredő szokásokból, keresztény tra­dí­ció­ból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.
[kep3]
A hét képben megfogalmazott adventi táncjáték (Karácsony hajnala, Téli játékok, Hóember-találkozó, Szán­­cse­ngő, Süssünk, süssünk valamit, Betlehemesek, Szép karácsony) közel hozza a karácsony titkát, felidézi a várakozás gyermeki örömét.
A Csodaváró betlehemes című előadáson a nézők az advent utolsó napjának kora hajnaltól késő estig zajló pillanatait élhetik át, a hótündérek hajnali hóvarázslásától a hóemberek titkos találkozóján és a karácsonyi mézillatú, mágikus ételek elkészítésén át egészen a karácsonyfa-állítás és -díszítés meghitt ce­re­mó­niájáig. A megbokrosodott szánhúzó lovak, a fergeteges hógolyócsaták, a párválasztó korcsolyatáncok a humort sem nélkülözve készítik elő a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékát, a betlehemezést, amely az előadás végére összegyűjti a mesés utazás valamennyi résztvevőjét, hogy együtt élhessék át a Megváltó világra jöttének őszinte örömét.

Müpa
12. 21., 22., 11 és 18h