Vadim Repin a Cziffra Fesztivál vendége lesz a gálakoncerten
2020. január 09. /

Ötödik alkalommal várja a közönséget 2020. február 16-23. között a Cziffra György Fesztivál, amelyet a világhírű zongoraművész emlékének ápolására hozott létre Balázs János Kossuth-díjas

zongoraművész. A nagy sikerű sorozat a kezdetek óta elismert mű­vé­szek­kel, nyitott művészetszemlélettel és befogadó programstruktúrával várja közönségét több helyszínen. Kiemelt esemény minden évben a gálakoncert, amelyen ez alkalommal – 2020. február 23-án – Vadim Repin hegedűművész lép színpadra a Budafoki Dohnányi Ernő Szim­fo­ni­kus Zenekar és a fesztiválalapító Balázs János zongoraművész kí­sére­tében a Zeneakadémia nagytermében. „Öröm számomra, hogy a világ egyik legnagyobb zongoraművészének tiszteletére játszhatok” – mondta a neves hegedűművész.
A gálakoncert keretében adják át 2020-ban is a Cziffra Fesztivál Élet­mű, Tehetség és Ifjú Tehetség díjait, amellyel támogatják a pályájuk elején álló fiatal művészeket, valamint elismerik a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket.

Zeneakadémia
02. 23., 19.30h