Repertoáron a Portugál
2020. január 20. /

A dunaújvárosi Bartók Színház a nagy sikerű Bolha a fülbe című komédia után egy tra­gi­ko­mé­diával folytatta december 13-án a nagytermi előadásainak sorát. Egressy Zoltán Portugál című

darabját Bodor Böbe rendezésében állították színpadra, amit Perczel Enikő dramaturggal dolgoztak fel. Az elmúlt évek leggyakrabban színre vitt kortárs magyar színdarabját Őze Áron választotta ki a rendező számára. A Mosoly évadának 2019-es utolsó premierdarabjában Szalai József szcenikus is nagy segítséget nyújtott. A történetnek zömében egy Irgács fantázianevű magyar falucska lepukkant kocsmája ad helyszínt. Színdarab az elvágyódásról, a szabadságról, a toleranciáról, az álomról és a valóságról, a szeretetről.
A darab érdekessége, hogy minden szerep főszerep, amihez egy kiváló érzékkel összeválogatott szereplőgárda is dukál. A színlap a következőképpen néz ki – Masni: Jókai Ági, Bece: Géczi Zoltán, Kocsmáros: Szemán Béla, Retek: Sipos Imre, Csipesz: Őze Áron, Asszony: Kovács Vanda, Sátán: Gasparik Gábor, Feleség: Auksz Éva, Pap: Ujláb Tamás, valamint Kiss Attila és Szekeres Petra. A darab zeneszerzője Novák Péter.

Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház