Tittel Kinga: Mesélő Budapest
2020. január 27. /

Ez a most már hatodik, felújított és bővített kiadását megérő családi útikönyv akár hétköznapi közlekedés vagy épp osztálykirándulások alkalmával is élvezettel lapozgatható. Tittel Kinga fotókkal és térképekkel gazdagon illusztrált, igazi csemegékkel és

rejtélyekkel teli könyve azokra a kérdésekre igyekszik választ adni, amelyek egy budapesti séta alatt a leggyakrabban fogalmazódnak meg a gyerekekben, ám sokszor nem tudjuk, mit feleljünk rájuk.
Vajon kik azok a hídmesterek, ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták „kockás bárónak”? Mi mindent rejt a Várhegy gyomra, miért van hét tornya a Halászbástyának, és miért nincsenek felhőkarcolók a fővárosban? Ki gondolta volna, hogy a kontinensen azért nálunk épült elsőként földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, és nem akarták tönkretenni? Aki szeretne választ kapni mindezekre a kérdésekre és lépést is akar tartani rohamosan átalakuló fővárosunkkal, akkor feltétlenül meg kell hallgatnia, miről „mesél” Bu­dapest. A kötetet fogalomtár és Ki kicsoda? teszi még színesebbé és izgalmasabbá.

Kolibri Kiadó
320 oldal / 4999 Ft